TedaviN  
TedaviN öğesini iGoogle sayfanıza ekleyin.
TedaviN Sağlık Bilgi Adresiniz
Geri git   TedaviN > Hastalıklar Bölümü > Hastalık Çeşitleri > Göz Hastalıkları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Göz Hastalıkları Göz Sağlığı ve Göz Hastalıkları ile ilgili bilgiler bulunur.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02-22-2008, 11:15 PM   #1 (permalink)
TDV
Administrator
 
Üyelik tarihi: Dec 2007
Mesajlar: 12.195
Standart Entropiyon Ektropiyon

Bunlar genellikle yaşlanmaya bağlı sorunlardır. Entropiyonda üst veya alt göz kapağı içeri döner böylece kirpikler gözü tırmalar. Ağır vakalarda korneada sıyrık veya yara meydana gelebilir.
BELİRTİLERİ:
Kirpiklerin gözü tırmalaması;Aşırı göz yaşarması;Göz tahrişi ve sabah kalkıldığında gözde birikme.
Ektropiyon bunun tersi olan sorundur ve çoğu zaman kas zayıflığının sonucunda meydana gelir. Göz kapağı dışarı döner bazen göz yaşlarının gözdeki görevini yapmak yerine dışarı akmasına yol açar.
Bu durumlar genellikle yaşlanma sonucu olmakla birlikte ektropiyon atopik dermatit gibi veya lupus erithematosus gibi başka bir hastalığa bağlı da olabilir.
TEŞHİS
Entropiyonun ilk belirtilerinden biri sabahleyin gözde aşırı birikim ve tahriştir. Genellikle günün ilerleyen saatlerinde açılır. Rahatsızlık ilerledikçe durum daha sık tekrarlanabilir. Kirpiklerinizin içeriye göze doğru döndüğünü farkedebilirsiniz.
Ektropiyonda alt göz kapağının sarkarak gözden uzaklaşır gibi olduğunu farkedebilirsiniz bu durum gözyaşlarının gözde görevini yapıp göz tarafından emilmek yerine gözden dışarıya akmasına yol açabilir.
Her iki durumda da göz doktoru gözü muayene etmelidir. Başlangıç safhalarında entropiyon ayakta durduğunuz veya oturduğunuz zaman çok belirgin olmayabilir. Dolayısıyla doktorunuz sırtüstü yatıp kuvvetle gözünüzü kırpmanızı tavsiye edebilir.
TEDAVİ
Ektropiyon gözyaşlarının gözlerden dışarı akmasına yol açarsa gözde kayganlığı sağlamak için az gözyaşı kalır bu nedenle korneanın suni gözyaşları ve yağlayıcı merhemlerle nemli tutulması gerekebililir. Sıklıkla geceleri nemliliği gözün içinde tutmak için koruyucu bir plastik muhafaza takılır.
Her iki durumda cerrahi yoldan göz kapaklarını yerinde tutan adaleleri sıkılaştırmak oldukça basittir ve genellikle hastaneye yatmadan lokal anesteziyle yapılabilmektedir.
Ektropiyonun nedeni başka bir hastalıksa ilk yapılacak şey o hastalığı tedavi etmektir
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
TDV isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:33 PM .
Tedavinde bilgilendirme amaçlı yazılar bulunmaktadır. Sağlıksal bir probleminiz olduğu zaman lütfen doktorunuza danışın.
TEDAVİNDE BULUNAN KONULAR KAYNAK GÖSTERİLMEKSİZİN YAYIMLANAMAZ.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
[Gizlilik Bildirimi]
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86